Dacia noastra

SINDROMUL METABOLIC --- Homeopatie

View previous topic View next topic Go down

SINDROMUL METABOLIC --- Homeopatie

Post by Athena* on Wed Oct 28, 2009 10:17 am

Articol semnat de DR. CADAR SORIN DAN (rezumat):

SINDROMUL METABOLIC este numele dat unui grup de boli care sunt adesea depistate ca apar impreuna. Acestea sunt: obezitaea, valori anormale ale glicemiei, comportament anormal al insulinei in periferie, anomalii ale grasimilor sanguine si hipertensiune arteriala. Actuala teorie stiintifica este ca poate exista o cauza comuna a acestor simptome, cauza care poate fi gasita la nivelul SISTEMULUI NERVOS SIMPATIC (responsabil de reactiile de stimulare si tonacitate) --- si deci secretia crescuta de CATECOLAMINE.
D.p.d.v. homeopatic ne putem axa pe reactiile de dezechilibrare ale axului
CORTICO-HIPOTALAMO-HIPOFIZO-TIRO-CORTICO-SUPRARENALIN, determinate de diversi factori, dintre care stress-ul ocupa locul central. Bineinteles ca mai sunt si alti factori, cum ar fi afectiuni genetice, afectiuni neurologice, afectiuni hepatice, etc. Dar in proportia cea mai mare (75%) este vorba de dereglarea determinata de stress. Dereglare care se produce in primul rand la NIVELUL SCOARTEI CEREBRALE si se propaga IN JOSUL AXULUI MENTIONAT, determinand o reactie in cascada. Cum putem interveni homeopatic?
In primul rand prin reducerea impactului stress-ului asupra scoartei cerebrale. In acest sens medicamentul Sedatiff PC este de real folos. Acesta blocheaza reactia scoartei cerebrale la stress si reduce astfel secretia de catecolamine (care reprezinta "motorul" actiunii sistemului nervos simpatic). Dar, cu avizul medicului homeopat se mai pot utiliza cu succes si medicamentele homeopatice unitare cum ar fi: Hypericum perforatum, Agaricus muscarius, Ignatia amara, Hyosciamus niger, Moschus, Gelsemium, etc. Nici medicamentele homeopate de tip organic nu sunt mai putin eficiente.
Dintre acestea se poate da exemplu AX CORTICO-HIPOTALAMIC.
In al doilea rand se poate interveni cu un tratament homeopatic asupra fiecarei boli componente a Sindromului metabolic. Astfel, asupra HIPERTENSIUNII ARTERIALE se actioneza cu: Vascum album, Belladona, Glonoin, Cactus grandiflorus, etc. Asupra DISLIPIDEMIEI se poate interveni cu Calcarea carbonica, Cholesterinum, Thyroidea gland, etc. OBEZITATEA se trateaza cu Antimonium crudum, Graphites, Fucus vesiculosus, Senecium, etc. VALORILE ANORMALE ALE GLICEMIEI si deci ale insulinei periferice pot fi tratate cu medicamente precum Sizygium, Lycopodium clavulatum, Nux vomica, Pancreatinum, etc.
In orice caz, d.p.d.v. homeopatic, scopul este de a trata cauza acestui sindrom, de a ajuta organismul sa nu se dezechilibreze si daca este deja dezechilibrat, de a-l ajuta sa se reechilibreze.

vezi articolul la:
http://arhc.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=74:sindromul-metabolic&catid=49:boli-metabolice&Itemid=77
avatar
Athena*
Admin

Numarul mesajelor : 261
Localizare : Terra
Reputatie : 8
Data de inscriere : 2008-12-01

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum