Dacia noastra
Materia impartaseste constiinta absoluta, infinita a universului holografic
Ultimele subiecte
» Lucy Petrescu Art - Comissioned , magical artwork ...
Lun Noi 10, 2014 12:44 pm Scris de Atena

» Tech-Progressive mix ... Enjoy the vibes !!! [Free download]
Lun Noi 10, 2014 11:01 am Scris de Atena

» Lucy Petrescu Art - Beyond this world, avangardist visual art...
Dum Noi 09, 2014 3:27 pm Scris de Gabriel

» New study finds oceans arrived early to Earth
Sam Noi 08, 2014 3:26 pm Scris de Atena

» Lucy Petrescu Art - Beyond this world , amazing artworks !!!
Lun Noi 03, 2014 3:27 pm Scris de Atena

» !!!! Check this out :)
Mier Iun 18, 2014 10:21 am Scris de Atena

» THE EFFECT MUSIC HAS ON THE BRAIN
Mier Iun 18, 2014 10:20 am Scris de Atena

» !!!!!! Jiddu Krishnamurti
Dum Mar 30, 2014 10:39 am Scris de Atena

» Jiddu Krishnamurti Ebooks
Dum Mar 30, 2014 10:36 am Scris de Atena

Cuvinte-cheie

fizica  HOMEOPATIE  Krishnamurti  chakre  

Bookmarking social

Bookmarking social Digg  Bookmarking social Delicious  Bookmarking social Reddit  Bookmarking social Stumbleupon  Bookmarking social Slashdot  Bookmarking social Furl  Bookmarking social Yahoo  Bookmarking social Google  Bookmarking social Blinklist  Bookmarking social Blogmarks  Bookmarking social Technorati  

Pastrati adresa Dacia noastra pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Dacia noastra pe site-ul dvs. de bookmarking social


FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA - Argumente de ordin biofizic (INTELIGENTA MATERIEI)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA - Argumente de ordin biofizic (INTELIGENTA MATERIEI)

Mesaj Scris de Atena la data de Mar Dec 15, 2009 8:55 pm

INTELIGENTA MATERIEI de Prof. Univ. Dr.Dumitru Constantin-Dulcan

Un suport stiintific pentru toate fenomenele psihice inca neexplicate incearca sa ofere bio-fizicianul A. P. Dubrov prin ipoteza sa asupra CAMPULUI BIOGRAVITATIONAL.
CAMPUL BIOGRAVITATIONAL, element al CAMPULUI GRAVITATIONAL UNIVERSAL, s-ar afla la baza edicificiului biologic datorita proprietatilor care ii permit sa fie convertit in orice forma de camp si energie.
Pe langa alte argumente, A. P. Dubrov aduce in sprijinul ipotezei sale si fenomenul de generare a undelor gravitationale prin proiectarea unui fascicol laser asupra unui cristal. Cum organismele vii sunt considerate ca fiind structuri cu proprietati semiconductoare, din cauza formatiunilor cristaline pe care le contin in celule, se apreciaza ca acestea pot fi si sediul unor radiatii gravitationale.
Emiterea de lumina ultravioleta si din spectrul vizibil (A. Gurvici, B. Tarusov) de catre tesutul viu in timpul mitozei celulare ar constitui, dupa Dubrov, o dovada a posibilitatilor CAMPULUI BIOGRAVITATIONAL DE A SE TRANSFORMA IN ALTE FORME DE ENERGIE.

TRANSFERUL DE INFORMATIE PE CALE BIOLOGICA LA DISTANTA PRACTIC NELIMITATA SI FARA PIERDERI NU AR FI POSIBIL DECAT PRIN INTERMEDIUL CAMPULUI BIOGRAVITATIONAL.

Numeroasele experiente intreprinse de L. Vasiliev s.a. tindeau sa demonstreze ipoteza ca INFORMATIA TELEPATICA ar avea ca suport UNDELE ELECTROMAGNETICE DE JOASA FRECVENTA.
Dar izolarea prin incinta Faraday a subiectilor nu a condus la blocarea undelor purtatoare de informatie telepatica, asa cum se intampla cu undele radio. Ipoteza lui Vasiliev nu apare totusi prin aceasta infirmata, sustin alti autori. Ca sa blocam o astfel de transmitere, ar trebui sa izolam subiectii intr-o cusca Faraday ale carei dimensiuni sa fie egale cu lungimea undelor purtatoare ale acestor informatii, adica de ordinul miilor de metri, ceea ce, evident, nu a construit inca nimeni. Puthoff si Targ, bazati pe datele actuale ale fizicii, cred ca nimic nu poate contrazice ideea medierii telepatiei prin unde electromagnetice de joasa frecventa.
Dupa modelul comunicatiilor prin intermediul radioului, B. Kajinski considera TELEPATIA ca fiind o RADIOCOMUNICATIE BIOLOGICA intre un
,,emitator" si un ,,receptor". Rolul central in aceasta comunicatie l-ar avea SISTEMUL NERVOS, CARE AR EMITE SI RECEPTIONA UNDE BIOELECTROMAGNETICE ULTRASCURTE.

La noi in tara, G. Cartianu si Rodica Strungaru au intreprins un studiu interesant al PROCESELOR PSIHO-INFORMATIONALE. Analiza a o serie de date existente in domeniu ii conduc pe cercetatori la concluziile ca ,,nu exista nicio contradictie a legilor actuale ale fizicii de a presupune ca FENOMENELOR PSIHOINFORMATIONALE LE SUNT ASOCIATE UNDE ELECTROMAGNETICE PURTATOARE DE INFORMATIE CARE SE POT PROPAGA LA DISTANTA SI POT FI RECEPTIONATE SI DECODATE IN SISTEMUL NERVOS AL UNEI ALTE FIINTE VII".

Fizica moderna n-a ramas nici ea indiferenta la incercarea de intelegere a unor fenomene din lumea psihicului. Dificultatea de a exprima procesele psihice prin prisma fizicii clasice a determinat comutarea campului de ipoteze in domeniul fizicii particulelor elementare. [...]

CONCLUZII ASUPRA FENOMENULUI DE BIOCOMUNICATIE

*Pare posibil transferul de informatie de la un creier la altul pe un canal ce nu poate fi inca atribuit cu certitudine unuia din organele de simt cunoscute.

*Transmiterea exclusiv mentala a unui mesaj intre doua creiere aflate la distanta presupune un suport material, un camp energetic modulat in semnale purtatoare de informatie. Trebuie sa admitem, ca urmare, existenta unui BIOCAMP generat de subiectul transmitator si decodificat de subiectul receptor. Consecinta logica imediat este ideea ca sub acesata perspectiva, GANDURILE NOASTRE REPREZINTA O FORTA MATERIALA EXPRIMATA PRIN ENERGIA EMISA DE CREIER SI MODULATA IN SEMNALE PURTATOARE DE INFORMATIE. Vazuta astfel, GANDIREA NU NE MAI APARE CA O EXPRESIE ABSTRACTA A UNUI SUBSTRAT MATERIAL REPREZENTAT DE CREIER, CI PRODUSUL SAU MATERIAL CONCRET. (Lucrare prezentata la Sesiunea de comunicari stiintifice a a Academiei Romane din 14-15 decembrie 1979, sub titlul ,,Studiu experimental privind transferul de informatie la distanta".)

*DACA GANDUL REPREZINTA O FORTA MATERIALA, ATUNCI APARE EVIDENT POSIBILITATEA DE A EXERCITA O DUBLA ACTIUNE ASUPRA OMULUI: SEMANTICA SI ENERGETICA. In aceasta acceptiune SUGESTIA, ca si unele practici terapeutice empirice, PSIHOTERAPIA, relatiile interumane etc., ne apar ca fondate pe un substrat material real.

*Intre semnal si zgomot, IN PROCESUL DE TRANSMITERE A INFORMATIEI PE CALE MENTALA este un raport foarte mic si de aceea este nevoie de o repetare insistenta a semnalului pentru a obtine o buna receptionare a sa. Informatiile receptionate in acest mod sunt de un ordin putin elaborat: SUBIECTUL RECEPTIONEAZA MAI USOR IMPULSUL UNEI MISCARI COMANDATE DECAT SENSUL SAU SEMANTIC. Aceasta inseamna ca in decodificarea mesajelor sunt implicate STRUCTURI CEREBRALE ARHAICE si mai putin acelea de achizitie filogenetica recenta, care servesc ca suport functiilor de analiza psihologica complexa.

*Din constatarea ca se transmite doar sensul dispozitiei, indiferent de limba in care se gandeste si vorbeste, se poate conchide ca ar exista un limbaj, un cod universal, prin care s-ar exprima tot ceea ce este viu. Acesta ar putea fi denumit LIMBAJUL UNIVERSAL AL VIETII. [...]

*Ideea GANDULUI CA FORTA CU CAPACITATE DE IMPACT FIZIC ASUPRA OBIECTELOR A FOST, POATE, CEA MAI SURPRINZATOARE DESCOPERIRE la care am ajuns, observand cum subiectul dotat cu capacitati telepatice crea un culoar liber intre el si subiectul care emitea informatia, dand toate obiectele la o parte pentru a avea o perceptie mai buna. Am gandit simplu: daca sunt indepartate obiectele dintre emitator si receptor pentru a avea o perceptie mai buna, inseamna ca gandul emis se loveste de aceste obiecte.
GANDUL ARE DECI UN SUPORT ENERGETIC.

*Pana la acel moment, stiinta oficiala sustinea ideea ca gandirea este o expresie abstracta a unui substrat material --- creierul uman. Si dintr-o data constatam ca nu este o emanatie abstracta, pur semantica, ci UN CAMP ENERGETIC FIZIC, PURTATOR AL INFORMATIEI SEMANTICE EMIS DE CREIER. Fenomenul telepatic, AL TRANSFERULUI DE INFORMATIE DE LA UN CREIER LA ALTUL PE UN CANAL BIOLOGIC, altul decat cel al limbajului articulat, atat de vehement, negat de catre unii biologi, obtinea acum o explicatie foarte plauzibila prin EFECTUL DE UNDE CU CAPACITATEA DE PROPAGARE IN SPATIU, EMISE DE NEURONI, CONCOMITENT CU FORMULAREA MENTALA A GANDIRII.

*Astazi se vorbeste tot mai mult de CAPACITATEA GANDIRII NOASTRE DE A ORGANIZA MATERIA VIE, DE A MODELA CELULELE NOASTRE IN FUNCTIE DE CONTINUTUL EI COGNITIV SI AFECTIV, CU EFECTE IN CONSECINTA ---POZITIVE SAU NOCIVE.
Acest nou atribut al gandirii, relevat de stiintele neurocognitive, este utilizat acum in TEHNICA IMAGERIEI MENTALE...

[...]

HERMES TRISMEGISTUL PARE SA FI AVUT DREPTATE : ,,CE ESTE SUS, ESTE SI JOS"...

Atena
Admin

Numarul mesajelor: 289
Localizare: Terra
Reputatie: 8
Data de inscriere: 01/12/2008

Sus In jos

Re: FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA - Argumente de ordin biofizic (INTELIGENTA MATERIEI)

Mesaj Scris de Vizitato la data de Mier Dec 16, 2009 11:24 pm

Teorii .

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA

Mesaj Scris de Atena la data de Joi Dec 17, 2009 9:31 am

Rasputin a scris:Teorii .

Fara sa practici teoria, nu ai cum sa-ti demonstrezi adevarul. Ar fi mai intelept sa verifici informatia prin experiente personale intai, si dupa aceea poti face afirmatii categorice!

Atena
Admin

Numarul mesajelor: 289
Localizare: Terra
Reputatie: 8
Data de inscriere: 01/12/2008

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum