Dacia noastra
Social bookmarking

Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Furl  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Pastrati adresa Dacia noastra pe site-ul dvs. de bookmarking social

Bookmark and share the address of Dacia noastra on your social bookmarking website


FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA - Argumente de ordin biofizic (INTELIGENTA MATERIEI)

View previous topic View next topic Go down

FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA - Argumente de ordin biofizic (INTELIGENTA MATERIEI)

Post by Atena on Tue Dec 15, 2009 8:55 pm

INTELIGENTA MATERIEI de Prof. Univ. Dr.Dumitru Constantin-Dulcan

Un suport stiintific pentru toate fenomenele psihice inca neexplicate incearca sa ofere bio-fizicianul A. P. Dubrov prin ipoteza sa asupra CAMPULUI BIOGRAVITATIONAL.
CAMPUL BIOGRAVITATIONAL, element al CAMPULUI GRAVITATIONAL UNIVERSAL, s-ar afla la baza edicificiului biologic datorita proprietatilor care ii permit sa fie convertit in orice forma de camp si energie.
Pe langa alte argumente, A. P. Dubrov aduce in sprijinul ipotezei sale si fenomenul de generare a undelor gravitationale prin proiectarea unui fascicol laser asupra unui cristal. Cum organismele vii sunt considerate ca fiind structuri cu proprietati semiconductoare, din cauza formatiunilor cristaline pe care le contin in celule, se apreciaza ca acestea pot fi si sediul unor radiatii gravitationale.
Emiterea de lumina ultravioleta si din spectrul vizibil (A. Gurvici, B. Tarusov) de catre tesutul viu in timpul mitozei celulare ar constitui, dupa Dubrov, o dovada a posibilitatilor CAMPULUI BIOGRAVITATIONAL DE A SE TRANSFORMA IN ALTE FORME DE ENERGIE.

TRANSFERUL DE INFORMATIE PE CALE BIOLOGICA LA DISTANTA PRACTIC NELIMITATA SI FARA PIERDERI NU AR FI POSIBIL DECAT PRIN INTERMEDIUL CAMPULUI BIOGRAVITATIONAL.

Numeroasele experiente intreprinse de L. Vasiliev s.a. tindeau sa demonstreze ipoteza ca INFORMATIA TELEPATICA ar avea ca suport UNDELE ELECTROMAGNETICE DE JOASA FRECVENTA.
Dar izolarea prin incinta Faraday a subiectilor nu a condus la blocarea undelor purtatoare de informatie telepatica, asa cum se intampla cu undele radio. Ipoteza lui Vasiliev nu apare totusi prin aceasta infirmata, sustin alti autori. Ca sa blocam o astfel de transmitere, ar trebui sa izolam subiectii intr-o cusca Faraday ale carei dimensiuni sa fie egale cu lungimea undelor purtatoare ale acestor informatii, adica de ordinul miilor de metri, ceea ce, evident, nu a construit inca nimeni. Puthoff si Targ, bazati pe datele actuale ale fizicii, cred ca nimic nu poate contrazice ideea medierii telepatiei prin unde electromagnetice de joasa frecventa.
Dupa modelul comunicatiilor prin intermediul radioului, B. Kajinski considera TELEPATIA ca fiind o RADIOCOMUNICATIE BIOLOGICA intre un
,,emitator" si un ,,receptor". Rolul central in aceasta comunicatie l-ar avea SISTEMUL NERVOS, CARE AR EMITE SI RECEPTIONA UNDE BIOELECTROMAGNETICE ULTRASCURTE.

La noi in tara, G. Cartianu si Rodica Strungaru au intreprins un studiu interesant al PROCESELOR PSIHO-INFORMATIONALE. Analiza a o serie de date existente in domeniu ii conduc pe cercetatori la concluziile ca ,,nu exista nicio contradictie a legilor actuale ale fizicii de a presupune ca FENOMENELOR PSIHOINFORMATIONALE LE SUNT ASOCIATE UNDE ELECTROMAGNETICE PURTATOARE DE INFORMATIE CARE SE POT PROPAGA LA DISTANTA SI POT FI RECEPTIONATE SI DECODATE IN SISTEMUL NERVOS AL UNEI ALTE FIINTE VII".

Fizica moderna n-a ramas nici ea indiferenta la incercarea de intelegere a unor fenomene din lumea psihicului. Dificultatea de a exprima procesele psihice prin prisma fizicii clasice a determinat comutarea campului de ipoteze in domeniul fizicii particulelor elementare. [...]

CONCLUZII ASUPRA FENOMENULUI DE BIOCOMUNICATIE

*Pare posibil transferul de informatie de la un creier la altul pe un canal ce nu poate fi inca atribuit cu certitudine unuia din organele de simt cunoscute.

*Transmiterea exclusiv mentala a unui mesaj intre doua creiere aflate la distanta presupune un suport material, un camp energetic modulat in semnale purtatoare de informatie. Trebuie sa admitem, ca urmare, existenta unui BIOCAMP generat de subiectul transmitator si decodificat de subiectul receptor. Consecinta logica imediat este ideea ca sub acesata perspectiva, GANDURILE NOASTRE REPREZINTA O FORTA MATERIALA EXPRIMATA PRIN ENERGIA EMISA DE CREIER SI MODULATA IN SEMNALE PURTATOARE DE INFORMATIE. Vazuta astfel, GANDIREA NU NE MAI APARE CA O EXPRESIE ABSTRACTA A UNUI SUBSTRAT MATERIAL REPREZENTAT DE CREIER, CI PRODUSUL SAU MATERIAL CONCRET. (Lucrare prezentata la Sesiunea de comunicari stiintifice a a Academiei Romane din 14-15 decembrie 1979, sub titlul ,,Studiu experimental privind transferul de informatie la distanta".)

*DACA GANDUL REPREZINTA O FORTA MATERIALA, ATUNCI APARE EVIDENT POSIBILITATEA DE A EXERCITA O DUBLA ACTIUNE ASUPRA OMULUI: SEMANTICA SI ENERGETICA. In aceasta acceptiune SUGESTIA, ca si unele practici terapeutice empirice, PSIHOTERAPIA, relatiile interumane etc., ne apar ca fondate pe un substrat material real.

*Intre semnal si zgomot, IN PROCESUL DE TRANSMITERE A INFORMATIEI PE CALE MENTALA este un raport foarte mic si de aceea este nevoie de o repetare insistenta a semnalului pentru a obtine o buna receptionare a sa. Informatiile receptionate in acest mod sunt de un ordin putin elaborat: SUBIECTUL RECEPTIONEAZA MAI USOR IMPULSUL UNEI MISCARI COMANDATE DECAT SENSUL SAU SEMANTIC. Aceasta inseamna ca in decodificarea mesajelor sunt implicate STRUCTURI CEREBRALE ARHAICE si mai putin acelea de achizitie filogenetica recenta, care servesc ca suport functiilor de analiza psihologica complexa.

*Din constatarea ca se transmite doar sensul dispozitiei, indiferent de limba in care se gandeste si vorbeste, se poate conchide ca ar exista un limbaj, un cod universal, prin care s-ar exprima tot ceea ce este viu. Acesta ar putea fi denumit LIMBAJUL UNIVERSAL AL VIETII. [...]

*Ideea GANDULUI CA FORTA CU CAPACITATE DE IMPACT FIZIC ASUPRA OBIECTELOR A FOST, POATE, CEA MAI SURPRINZATOARE DESCOPERIRE la care am ajuns, observand cum subiectul dotat cu capacitati telepatice crea un culoar liber intre el si subiectul care emitea informatia, dand toate obiectele la o parte pentru a avea o perceptie mai buna. Am gandit simplu: daca sunt indepartate obiectele dintre emitator si receptor pentru a avea o perceptie mai buna, inseamna ca gandul emis se loveste de aceste obiecte.
GANDUL ARE DECI UN SUPORT ENERGETIC.

*Pana la acel moment, stiinta oficiala sustinea ideea ca gandirea este o expresie abstracta a unui substrat material --- creierul uman. Si dintr-o data constatam ca nu este o emanatie abstracta, pur semantica, ci UN CAMP ENERGETIC FIZIC, PURTATOR AL INFORMATIEI SEMANTICE EMIS DE CREIER. Fenomenul telepatic, AL TRANSFERULUI DE INFORMATIE DE LA UN CREIER LA ALTUL PE UN CANAL BIOLOGIC, altul decat cel al limbajului articulat, atat de vehement, negat de catre unii biologi, obtinea acum o explicatie foarte plauzibila prin EFECTUL DE UNDE CU CAPACITATEA DE PROPAGARE IN SPATIU, EMISE DE NEURONI, CONCOMITENT CU FORMULAREA MENTALA A GANDIRII.

*Astazi se vorbeste tot mai mult de CAPACITATEA GANDIRII NOASTRE DE A ORGANIZA MATERIA VIE, DE A MODELA CELULELE NOASTRE IN FUNCTIE DE CONTINUTUL EI COGNITIV SI AFECTIV, CU EFECTE IN CONSECINTA ---POZITIVE SAU NOCIVE.
Acest nou atribut al gandirii, relevat de stiintele neurocognitive, este utilizat acum in TEHNICA IMAGERIEI MENTALE...

[...]

HERMES TRISMEGISTUL PARE SA FI AVUT DREPTATE : ,,CE ESTE SUS, ESTE SI JOS"...

Atena
Admin

Numarul mesajelor: 235
Localizare: Terra
Reputatie: 8
Data de inscriere: 2008-12-01

Back to top Go down

Re: FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA - Argumente de ordin biofizic (INTELIGENTA MATERIEI)

Post by Vizitato on Wed Dec 16, 2009 11:24 pm

Teorii .

Vizitato
Guest


Back to top Go down

FENOMENE PSIHICE - TELEPATIA

Post by Atena on Thu Dec 17, 2009 9:31 am

Rasputin wrote:Teorii .

Fara sa practici teoria, nu ai cum sa-ti demonstrezi adevarul. Ar fi mai intelept sa verifici informatia prin experiente personale intai, si dupa aceea poti face afirmatii categorice!

Atena
Admin

Numarul mesajelor: 235
Localizare: Terra
Reputatie: 8
Data de inscriere: 2008-12-01

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum